Per Qka Te Krijoi Allahu Xh.sh?

22/05/2008 16:03

 Per Qka Te Krijoi Allahu Xh.sh?

Moter muslimane...
Allahu xh.sh.nuk te krijoj kot dhe nuk te solli ne ket bot te jetosh pa arsue dhe pa qellime te ndrushme te njerzitshme.Allahu e percakoji rrugen dhe qellimin. E beri te qart shperblimin e vajzave te Haves,te cilet ecin ne ket rrug dhe arritjen e qellimit dhe gjithashtu e beri te qart edhe nenshkrimin e ature te cilat I shmangen kesaj rruge ketij qellimi.
Allahu xh.sh.thot:Ai (Allahu) thot:Ashtu si i harrove ti argumentet qe ti ofruam, ashtu je I harruar sot {Taha126}.Keshtu qe ,nese deshironi jet te embel jet ne ket bot dhe pozit te mir ne boten tjeter,lexo fjalet e Allahut xh.sh. ku thot:Une nuk i krijova gjinet dhe njerzit per tjeter pos qe te me adhurojn{Edh-Dharijate56}.
Aje duke e adhuruar Allahun xh.sh.?
Apo je ber nga ato qe nuk din tjeter veq ushqim dhe pijes diten,dhe ndejes deri naten para lojrave dhe puneve te kota.
Do te ikin nga ti ditet,do te regjistrohen mekatet, do te do te qash me vaj dhe atyre qe kan ber krim dhe asesi nuk do te ndihmoj arsyetimi .
Qfar fatkeqsie nese te gjen vdekja dhe ti ende nuk je krye ne rrugen e Allahut.
Trishtimim i madh eshte nese ti je futur qe te pendohesh e nuk i je pergjigjur kesaj thirrje dhe ne pun te shumtuara je nisur Krijuesit i gjith fuqishem ndegjoje ket tekst, ndalu dhe logjiko:Nje grua nese ben mekat ndaj Allahut xh.sh.mund te arsyetohet dhe te thot se ajo nuk eshte e mbrojtur nga gabimet.
Por, qfar eshte qeshtja e saj nese ajo me qellim ben mekat, deshiron te perhapen veprat e saj dhe ec me te dy kembet ka ato.
NJE her, disa njerz e detyruan nje grua te bukur te dal para nje robi te ndershum qe quhej Errebi bin Hajthem,me shpres se do ta shpyejn at te largohet nga eAllahut xh.sh.i premtuan asaj 1ooo derhem shperblim.u mashtrua kjo grua,mbi sundoji ne zemren e asaj qeshtje materjale. djali e urdheroji shpirtin e asaj te kruej ket pun te shumtuar.u stolis me rroba me te bukura u parfimos me parfume me te kendeshme dhe doli para RRebiut qe ishte duke u kthyer nga xhamia .U ndal qe de di se qe ishte problemi . per nje moment e kuptoji lojen e saj ,keshtu qe deshiroj ta kshilloj me shpres se do te kthehet ne rrug te drejt dhe I tha asaj:Oj roberesh e Allahut ,si do te ndihesh sikur te ,bjert semundje e rend ne trupin tend dhe te nryshoj pamjen dhe gezimin tend ?
Oj roberesh e Allahut si do te jet gjendja jote nese zbret meleku I vdekjes , nga Zoti i botrave dhe ta pres arterjen e zemres tende ?
Oj roberesh e Allahut si do te pergjigjesh para dy melekeve dhe kur te pyesin ty per ket veper ?
gruja filloji te qaj dhe iku me te shpejt.Ishte ky nje rast qe e shtyri kete grua te pendohet te Allahu xh.sh.duke I premtuar Atij se do ta njdjek rrugen e vertet dhe filloj te adhuroj Allahun e Madherishem ne shtepin e saj .Sa her qe permendej mekati e perfshinte vaji.Ajo nuk u largua nga kjo bot per derisa nuk u be e njohur per adhurimin e saj te panderprer qe e bente per Allahun xh.sh.netet e gjata e te ftohta I kalonte duke kerkuar meshir ne namazin e saj dhe duke u lutur me dua dhe biseda te mshefta shpirterore qe i bente me Krijuesin e gjithesis.Kurese ditet e gjata te veres i kalonte me agjerim .Vdekja e zuri si nje rrenje e djegur per shkak te vajit dhe deshperimit mbi mekatet e kaluara .


Moter muslimane...
A thua nuk je posedues e gabimeve ?Ku jan pra lotet e tu?

Moter muslimane...
Aje roberesh e gjynaheve ?ku jan pra lotet e mekateve te kaluera ?

Moter muslimane...
A mund ta perballesh EL-HAVIJE-ne.Ae din se qe eshte Havije?Eshte zjarri me nxehtesi shum te madhe ?
Dole nga barku I nenes vetem
do te hysh ne varra vetem
do te qendrosh para Allahut xh.sh.vetem.
A e ke kuptuar domethenjen e adhurimit ?Ae ke rrenjosur ne zemren tende?
A ke kry obligimin ndaj prinderve te tu?
A ke kry obligimin ndaj burrit?
Femijet e tu ai ke edukuar me permendjen e Allahut dhe ai ke urdheruar per namaz apo i ke rritur ne shoqeri te filmave dhe kengeve?
Deri kur do te vazhdosh me lenjen e namazit, ikjen nga Kurani e, ti je e bindur se vdekja t'kerkon.
Varri eshte shtepija jote;
Dheu, shtroja jote;
Krimbat do t'i kesh shoket me te afert;
Ringjallaja e madhe do te jete takimi yt;
Mos valle, pret derisa t'a harrosh edhe fene tende ?
Pejgamberi a.s.shpesh e perseritke ket dua:
O Ti qe rrotullon zemrat, forcoje zemren time ne fen tende:O Ti qe i udhezon zemrat , udhezoje zemren time ne ndegjesen tende ".
Ndersa Enesi r.a transmeton:Tham:je Resululla,te besuam ty dhe asaj qka erdhe,a frikesohesh per ne ?Pejgamberi a.s tha:Po me te vertet zemrat jan ne duart e Allahut xh.sh.keshtu qe Ai i nrron zemrat (I permbyet).
Pra a beson ne zemren tende dhe ne fen tende?
Si pra kur ti je e njohur per mekatet e shumta, vershon turpesive dhe deshires se zjarrit pas gezimeve trupore dhe gjerave te cilat se'qendrojn gjat


Moter muslimane...
Po i afrohemi vdekjes dhe agonive te saj.Po shkojm ne varr, tek veshtersit e saj te medha .
Po i afrohemi ringjalljes dhe situates se saj.
Po i afrohemi dites se kijametit dhe veshtersive te saj.me pastaj do te paraqitet para teje e verteta dhe do te shenosh llogarin
Eqe e ke per ta dhen para Allahut xh.sh..
Allahu xh.sh.thot:Te ishe nje huti (nga kjo dit)e ne at hoqem perden tende dhe tash ti sheh shum mpreht.(Kaf 22).

Search site