prova 8

18/05/2008 08:43

Disa dobi nga hadithi i Ebi Dherrit

   عن أبي ذَرٍّ عن النبي صلى الله عليه وسلم فِيمَا رَوَى عن اللَّهِ تَبَارَكَ وَتَعَالَى أَنَّهُ قال: يا عِبَادِي إني حَرَّمْتُ الظُّلْمَ على نَفْسِي وَجَعَلْتُهُ بَيْنَكُمْ مُحَرَّمًا فلا تَظَالَمُوا، يا عِبَادِي كُلُّكُمْ ضَالٌّ إلا من هَدَيْتُهُ فاستهدوني أَهْدِكُمْ، يا عِبَادِي...
18/05/2008 08:31

Hadith i vërtetë

Hadith i vërtetë          Transmeton Tirmidhiu nga Muadh ibn Xhebeli, se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Ki frikë Allahun kudo që je, pasoje te keqen me një të mirë, ajo e fshin atë (të keqen), dhe (komuniko) sillu me njerëzit me moral të mirë.” Tirmidhiu....
18/05/2008 02:44

Vlera dhe rëndësia e Hadithit

Vlera dhe rëndësia e Hadithit    Falënderimet i takojnë Allahut të Lartësuar, vetëm Atë e adhurojmë dhe prej Tij ndihmë, falje, mëshirë kërkojmë. Përshëndetjet tona i takojnë të Dërguarit të fundit, vulës së të gjithë Pejgamberëve, Muhamedit salallahu alejhi ue selem.    Të...